
Policjanci z Bydgoszczy ujawnili nielegalną produkcję mięsa do kebaba, zabezpieczając ponad półtorej tony gotowego produktu oraz około 200 kilogramów surowego mięsa. Działania miały miejsce w jednej z miejscowości pod Bydgoszczą, gdzie funkcjonariusze odkryli nielegalny proceder. W sprawie toczy się postępowanie, które wyjaśni, kto poniesie konsekwencje prawne za wprowadzanie produktów do obrotu wbrew przepisom i ustali gdzie ono trafiało.
Policjanci z Komendy Miejskiej Policji w Bydgoszczy, zajmujący się zwalczaniem przestępczości gospodarczej i korupcyjnej, odkryli nielegalną produkcję mięsa do kebaba w jednej z podbydgoskich miejscowości. W wyniku podjętych działań, zabezpieczono ponad półtorej tony nielegalnego mięsa oraz około 200 kilogramów surowego produktu. Oceniana łączna wartość to około 70 tysięcy złotych.
W trakcie interwencji, w jednym z hal przemysłowych, funkcjonariusze zastali kobietę krojącą surowe mięso. Duże ilości produktu znajdowały się w plastikowych skrzynkach na stole oraz na podłodze. W kontrolowanej chłodni policjanci odkryli 1600 kilogramów zamrożonego mięsa oraz około 200 kilogramów surowego. Podczas czynności obecny był Powiatowy Lekarz Weterynarii, który potwierdził, że miejsce to nie miało zgody na prowadzenie takiej działalności. Produkt nie posiadał wymaganych oznaczeń weterynaryjnych, nie był poddany niezbędnym badaniom, ani nie miał daty przydatności do spożycia.
Na miejscu policjanci wszczęli postępowanie w sprawie nielegalnego wprowadzania na rynek produktów pochodzenia zwierzęcego. Dalsze szczegóły i konsekwencje prawne zostaną wyjaśnione w toku śledztwa.
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie