W sobotę i niedzielę tj. 18-19 marca 2017 r. włocławianie przybyli na Zielony Rynek we Włocławku aby skosztować między innymi produktów węgierskiej, meksykańskiej, śródziemnomorskiej i włoskiej kuchni.
Pomimo deszczu w pierwszy dzień festiwalu przybyło wielu włocławian. Niektórzy z całymi rodzinami wybrali się aby mile spędzić niedzielne popołudnie uczestnicząc w I Festiwalu Smaków Food Trucków we Włocławku. Food trucki z całej Polski przyjechały do Włocławka po raz pierwszy.
Food Tracki w Polsce pojawiły się w 2014 roku. Przez 4 lata odwiedziliśmy między innymi takie miasta jak Gdańsk, Poznań, Szczecin, Olsztyn Bydgoszcz, Toruń, a po raz pierwszy festiwal zawitał do Włocławka - powiedziała Małgorzata Tomczyk organizatorka festiwalu.
Jak podkreśliła Małgorzata celem festiwalu jest promowanie idei slow foodu, czyli świeżego jedzenia, przygotowanego ze starannie dobranych produktów na oczach klienta. Jest to również idea celebrowania posiłków i jedzenia dla przyjemności, bez pośpiechu.
Dominika Klaudia i Ania stwierdziły, że jest to wspaniała inicjatywa. Biorą w niej udział całe rodziny i nie tylko, ale ich zdaniem festiwal powinien odbywać się częściej.
Robertowi najbardziej smakowały kasztany i zapiekanki, a małej Wiktorii frytki.
Włocławianie mimo deszczowej pogody tłumnie przybyli w ten przedwiosenny czas aby zajadać się smakołykami.
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie