
Patrycja Lis, uczennica 3 klasy o kierunku technik obsługi turystycznej z Zespołu Szkół Chemicznych we Włocławku, zakwalifikowała się do centralnego etapu Olimpiady „Turystyka kulinarna – apetyt na zdrowie”.
W eliminacjach ogólnopolskich do IV Olimpiady Wiedzy o Turystyce uczennica „Chemika” zajęła 15 miejsce na 227 uczestników z całej Polski. Zadaniem uczestników było rozwiązanie testu oraz zaprezentowanie istniejącego lub zaprojektowanego przez siebie kulinarnego produktu turystycznego i wskazanie możliwości jego wykorzystania.
Organizatorzy konkursu chcą zwrócić uwagę na szlaki kulinarne i produkty regionalne w całym kraju. Polska kuchnia, to przede wszystkim zdrowa żywność, nowe smaki, słynne restauracje oraz ciekawe i kulinarne regiony.
W Finale Olimpiady uczestnicy mają za zadanie opracowanie programy jednodniowej wycieczki po wybranym mieście/regionie turystycznym Europy, w oparciu o materiały przygotowane przez organizatora.
Patrycję Lis do konkursu przygotowała Karina Kazanecka.
Dołącz do nas na Facebooku kliknij [tutaj] dowiedz się więcej
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie