
Salmonella w pieprzu naturalnym mielonym
Główny Inspektorat Sanitarny wydał komunikat, że w próbkach określonej poniżej partii pieprzu naturalnego mielonego zbadanej w ramach kontroli urzędowej stwierdzono obecność bakterii Salmonella.
GIS ostrzega, że spożycie produktu szczególnie bez obróbki termicznej, związane jest z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.
Zgodnie z wydanym ostrzeżeniem dotyczy to pieprzu naturalnego mielonego 100g marki ROL-TIM, który zgodnie z datą zamieszczoną na produkcie należy spożyć do 15.04.2020, Kod kreskowy – 5 902900 005817, Producent – Z.P.H.U.”ROL-TIM” M. Tomczyk, Annolesie 5b, 42-110 Popów, Kraj pochodzenia - Wietnam
W związku z wydanym komunikatem firma zdecydowała o wycofaniu partii produktu wskazanej przez GIS.
GIS ostrzega, że konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać.
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie