Reklama

Salmonella w jednym z produktów. GIS wydał ostrzeżenie

nWloclawek.pl
12/06/2021 11:35

Salmonella w pieprzu naturalnym mielonym

Główny Inspektorat Sanitarny wydał komunikat, że w próbkach określonej poniżej partii pieprzu naturalnego mielonego zbadanej w ramach kontroli urzędowej stwierdzono obecność bakterii Salmonella.

GIS ostrzega, że spożycie produktu szczególnie bez obróbki termicznej, związane jest z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.

Zgodnie z wydanym ostrzeżeniem dotyczy to pieprzu naturalnego mielonego 100g marki ROL-TIM, który zgodnie z datą zamieszczoną na produkcie należy spożyć do 15.04.2020, Kod kreskowy – 5 902900 005817, Producent – Z.P.H.U.”ROL-TIM” M. Tomczyk, Annolesie 5b, 42-110 Popów, Kraj pochodzenia - Wietnam

W związku z wydanym komunikatem firma zdecydowała o wycofaniu partii produktu wskazanej przez GIS.

GIS ostrzega, że konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać.

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo nWloclawek.pl




Reklama
Wróć do