
W ramach programu realizowanego przez Agencję Restrukturyzacji Rolnictwa ponad 2,5 tysiąca uczniów z klas I- III z 13 włocławskich szkół podstawowych w I semestrze bierze udział w programie „Owoce w szkole”. Zapewnienie porcji owoców i warzyw w szkole bezpłatnie jest efektywną strategią prowadzącą do zwiększenia spożycia owoców i warzyw przez dzieci. W kolejnych latach może to korzystnie wpłynąć na poprawę sposobu żywienia uczniów i tym samym wpłynąć na ich stan zdrowia. W ramach tej inicjatywy, co najmniej dwa razy w tygodniu dzieci otrzymują porcje owoców i warzyw. Uczniowie zjadają jabłka, gruszki, truskawki, słodką paprykę, piją soki owocowe i owocowo-warzywne. Częścią programu są również zabawy kulinarne, wycieczki i lekcje edukacyjne, konkursy dla dzieci, wystawy. Więcej o programie przeczytasz tutaj.
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie