
W minioną sobotę odbyły się warsztaty kulinarne w ramach projektu "Odkrywcy kujawskich smaków" współfinansowanego ze środków Fundacji ANWIL w ramach programu "Budujemy mosty 2023".
Warsztaty poprowadziła Kasia Gubała - ambasadorka kuchni roślinnej, diet coach, autorka 12 książek, w tym poradników i książek kucharskich, osobowość medialna - ekspertka w programie "Pytanie na śniadanie".
Warsztaty zgromadziły sporą ilość zainteresowanych ziołolecznictwem oraz wykorzystaniem ziół, roślin i jadalnych chwastów w naszej codziennej kuchni. W trakcie pogadanki prowadząca warsztaty podzieliła się z uczestnikami odrobiną wiedzy, w jaki tradycyjny sposób, wykorzystując stare metody naszych przodków można zarówno leczyć się, jak i zdrowo odżywiać.
Następnie pod okiem ekspertki i wg jej przepisów najmłodsi przygotowali zdrowe słodycze, a Panie "idealne kiszonki", tj. rzodkiewkę w maślance, gazowane winogrono, ocet jabłkowy i kiszone śliwki. Teraz czekamy na efekty kiszenia i z pewnością będziemy korzystać ze zdobytej wiedzy i umiejętności.
Był też czas na chwilę przerwy, w trakcie której uczestnicy mogli skosztować wybornego bufetu przygotowanego przez Fajne Babki z Józefowa.
Już nie mogą doczekać się kolejnych warsztatów, tym razem "Sposób na pieroga" 18 listopada.
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie