Reklama

Pakowarki próżniowe w profesjonalnej gastronomii

nWloclawek.pl
05/01/2022 10:34

Kluczem do sukcesu w gastronomii jest stosowanie odpowiednich przepisów oraz oparcie procesu produkowania potraw na świeżych produktach wysokiej jakości. Istotną sprawą będzie tutaj także dobrze dobrany personel, który będzie umiał podołać zadaniom, które przed nim stoją. Potrawy, które będziemy przygotowywać, mogą trafiać na stół w naszej restauracji od ręki, ale czasem może być tak, że będą one konsumowane dopiero po jakimś czasie, w zupełnie innym miejscu. Wówczas niezbędnym sprzętem może się okazać dobrej jakości pakowarka próżniowa, która pomoże nam w zachowaniu dobrej jakości świeżo przygotowanego jedzenia na dłuższy czas. Takie rozwiązanie może się okazać szczególnie dobrym pomysłem wszędzie tam, gdzie przygotowujemy jedzenie w oparciu o wymagające oraz drogie półprodukty ale nie tylko. Warto więc przyjrzeć się temu z bliska i zastanowić się czy pakowarki próżniowe nie przydadzą się w naszym biznesie. Gotowe dania zapakowane próżniowo to dobra propozycja dla tych z nas, którzy lubią smacznie zjeść, a nie zawsze mają czas na to by długo gotować daną potrawę.

 

 

Pakowaczka próżniowa, pakowarka próżniowa - gdzie nabyć najlepsze urządzenie?

Inwestycja w takie urządzenie jak pakowarka próżniowa może się okazać w przyszłości strzałem w dziesiątkę. Pakowarki próżniowe sprawdzą się z pewnością w szeroko pojętej gastronomii, gdzie jakość potraw przesyłanych na dalszą odległość, które mogą być wykorzystane w późniejszym czasie, ma kluczowe znaczenie. Pakowarka próżniowa pakuje więc przygotowane przez nas danie np. w folię albo worki moletowane, w których produkt, po wypompowaniu powietrza, przez długi czas zachowuje świeżość oraz niezmienione walory smakowe. Metodą sous vide od lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku przygotowuje się potrawy w renomowanych restauracjach na całym świecie. Wykorzystuje ona do tego właśnie pakowarki próżniowe. Jedzenie zapakowane w specjalną folię, gotowane jest przez kilka lub więcej godzin, nabiera zupełnie innego wymiaru smakowego. Jeśli więc w naszym biznesie gastronomicznym pakowarka próżniowa jest niezbędną rzeczą, to koniecznie powinniśmy ją nabyć.

 

Pakowanie próżniowe ma sens - warto skorzystać z tego rozwiązania

Dobrej jakości profesjonalne pakowarki próżniowe najłatwiej będzie nam znaleźć za pośrednictwem Internetu. Wysokiej jakości zgrzewarka próżniowa ze stali nierdzewnej to produkt, który sprawi, że próżniowe pakowanie jedzenia stanie się prostą oraz nieskomplikowaną czynnością. Rozwiązania tego typu z najwyższej półki przygotowała dla nas firma GastroProdukt: www.gastroprodukt.pl/pakowarki-prozniowe. Przed potencjalnym zakupem pakowarki, warto dowiedzieć się nieco więcej na temat tych produktów, np. z lektury artykułów takich jak: www.glospasleka.pl/artykuly/jak-wybrac-pakowarke-prozniowa, albo: https://www.vingle.net/posts/3553825. Cały proces w takiej pakowarce przebiega szybko i po kilkudziesięciu sekundach czasu zgrzewania otrzymujemy gotowy produkt, który bez kłopotu możemy przechowywa przez pewien czas. Produkty takie jak przetworzona żywność, mogą być podatne na wchłanianie różnych zapachów. Pakowanie próżniowe pozwoli nam je zachować w jak najlepszym porządku. Stawiając na pakowarkę próżniową z odpowiednią wydajnością, stawiamy na postęp - co do tego nie ma żadnej wątpliwości.

 

Solidne oraz wydajne pakowarki próżniowe na pewno nas nie zawiodą

Pakowarki próżniowe możemy podzielić na dwa podstawowe typy: pakowarki komorowe i bezkomorowe. Urządzenia komorowe mają jedną albo dwie komory, do których wkładamy żywność, zaś urządzenia bezkomorowe to takie rozwiązania, do których wsuwamy folię, a część produktu pozostaje na zewnątrz. Dla pakowarek komorowych będziemy musieli przeznaczyć więcej miejsca niż dla pakowarek bezkomorowych. To na jakie urządzenia postawimy nie wpłynie na jakość produktów pakowanych w pakowarce, np. wędlin, mięs, ryb, itp. Zgrzewarka powinna posiadać odpowiednie parametry techniczne, dzięki którym sprawdzi się w naszym miejscu pracy. Do niektórych pakowarek stosujemy gotowe worki, w innych wystarczy nam specjalna folia. Produkty jakie ma nam do zaproponowania GastroProdukt są wykonane z wysokiej jakości materiałów i na pewno sprawdzą się na każdym zapleczu gastronomicznym. Posiadają one manometr zegarowy oraz mikroprocesorowy sterownik, dzięki któremu produkty żywnościowe są pakowane do worków lub folii. Opakowanie w ten sposób przygotowane może służyć do pakowania ryb, sosów, zup, mięs, wędlin, warzyw, serów, itp. Warto więc sięgnąć po takie urządzenia, bo dzięki nim będziemy mogli np. rozszerzyć potencjalną ofertę sprzedażową naszego sklepu lub restauracji. Używając produktów wyżej wymienionej firmy mamy pewność, że cały proces pakowania próżniowego przebiegnie bez zarzutu, a przydatność do spożycia np. mięsa zapakowanego w ten sposób, będzie bez zarzutu. W kategorii urządzeń dla gastronomii na stronie sprzedażowej firmy GastroProdukt możemy nabyć także inne rozwiązania techniczne, dzięki którym gastronomia zyskuje zupełnie nowy wymiar.

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo nWloclawek.pl




Reklama
Wróć do