Reklama

ZPC Brześć inwestuje w nowe technologie i automatyzację produkcji

nWloclawek.pl
03/08/2017 00:00

Producent słodyczy i przekąsek z Brześcia Kujawskiego zainwestował w nowoczesny system paletyzacji, automatyzując tym samym końcowe procesy produkcji w swoim zakładzie. Pozwoli to na zwiększenie wydajności, jakości oraz bezpieczeństwa wspomnianych procesów.

ZPC Brześć stawia w produkcji na połączenie nowoczesnych rozwiązań technologicznych z tradycyjnymi recepturami. Firma wprowadza regularnie w swoim zakładzie - uruchomionym w 2010 roku - kolejne usprawnienia technologiczne. Wdrożony system paletyzacji sprawił, że Brześć całkowicie zautomatyzował końcowe procesy produkcji swoich flagowych wyrobów z ciasta ptysiowego, czyli słomki oraz groszku ptysiowego.

Sektor spożywczy od kilku lat podąża za trendem automatyzacji procesów pakowania, co jest zrozumiałe, biorąc pod uwagę rosnącą konkurencję, chęć ciągłego usprawniania i optymalizacji produkcji czy też wysokie wymagania BHP związane z produkcją żywności. W związku z tym, automatyzacja kolejnych obszarów produkcji słodyczy i przekąsek była dla nas od dłuższego czasu jednym z kluczowych celów, których osiągnięcie umożliwi nam dalszy rozwój oraz zwiększenie efektywności - mówi Arkadiusz Drążek, dyrektor handlowy w firmie Brześć.

Automatyzacja i optymalizacja procesu produkcji pozwoli firmie z Brześcia Kujawskiego na konsekwentną realizację strategii biznesowej, zakładającej dalszą intensyfikację współpracy z sieciami handlowymi w segmencie private labels oraz ekspansję zagraniczną. Produkty Brześcia są obecne w Biedronce, jak również pojawiają się w takich sieciach, jak: Dino, Tesco, Polomarket, Lewiatan czy Piotr i Paweł. Ponadto, firma eksportuje swoje wyroby na kilka kontynentów i trafia do konsumentów w: Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Pakistanie, Niemczech, Wielkiej Brytanii, Rosji, Litwie, Łotwie czy Estonii. Brześć promuje też od kilku miesięcy swoją nową markę eksportową - Crispico.

Zakład Produkcji Cukierniczej Brześć istnieje od 1984 roku. Rodzinna firma z Brześcia Kujawskiego specjalizuje się w tradycyjnych, opartych na domowych recepturach, wyrobach cukierniczych. Produkuje m.in. słomkę ptysiową z cukrem, z cynamonem i z nasionami, groszek ptysiowy, ciastka kruche, ciasto drożdżowe i makowce. Więcej informacji na temat Firmy można znaleźć na stronie www.brzesc.pl.  

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo nWloclawek.pl




Reklama
Wróć do