Reklama

McDonald"s we Włocławku ostro walczy o klientów. Nowości i znane przysmaki w menu

nWloclawek.pl
10/04/2017 00:00

W tym roku polski McDonald's obchodzi jubileusz 25 lecia działalności. Z tej okazji lider polskiego rynku gastronomicznego dokonał podsumowania minionego okresu. W kraju jest już blisko 400 takich obiektów w ponad 150 miejscowościach, a są plany otwarcia kolejnych.

Jesteśmy liderem na rynku. Mamy 385 lokalizacji w całej Polsce. Bardzo ważne jest, że polski rynek dynamicznie rozwija się. Co roku otwieramy 20 lokalizacji. Mogę zapewnić, że ten rok 2017 będzie równie dynamiczny jak poprzedni – przekonywał podczas spotkania z mediami w restauracji w Centrum Handlowym Wzorcownia, Krzysztof Kłapa dyrektor ds. korporacyjnych McDonald's Polska.

Dyrektor wskazał również na oferowane nowatorskie rozwiązania w zakresie produkcji i systemu obsługi. Wielokrotnie podkreślał, że bezwzględnym priorytetem McDonald,s Polska jest wysoka jakość i zadowolenie klienta.

Mamy 25 lecie McDonald's Polska. Chcielibyśmy powiedzieć co zmieniliśmy, gdzie firma zmierza, jaki mamy pomysł na biznes z sukcesem. Chcemy pokazać kilka bardzo ciekawych rozwiązań technologicznych i powiedzieć jak ma wyglądać restauracja przyszłości - mówił podczas spotkania dyrektor Krzysztof Kłapa

Kolejnym tematem jaki został poruszony z punktu widzenia rozwoju i pozycji marki w Polsce jest obecnie sposób na własną restaurację - franchising

McDonald's w Polsce opiera się na polskich przedsiębiorcach tzn. jego sukces, pozycja jest zasługą polskich przedsiębiorcow takich jak pan Piotr Krajewski, którzy prowadzą własne restauracje pod szyldem McDonald,s na zasadzie franchisingu - wyjaśnił dyrektor Krzysztof Kłapa.

W nowym lokalu McDonald's w Centrum Handlowym Wzorcownia są wszystkie „nowinki” jakie wprowadzono na terenie całej Polski - zaznaczył dyrektor.

Piotr Krajewski to samodzielny przedsiębiorca, prowadzący własne restauracje nie tylko we Włocławku pod szyldem i w ramach systemu McDonlad's  zatrudnia 205 osób. Wiek pracowników jest zróżnicowany od 18 do 66 lat. W sezonie letnim zatrudnia również młodocianych w wieku 16-18 lat, dla których niejednokrotnie jest to pierwsze doświadczenie zawodowe. Grzegorz Gapiński, najbliższy współpracownik Piotra Krajewskiego - franczyzobiorcy tak mówił o początkach pracy w firmie: Zaczynałem pracę McDonald,s jako zwyczajny pracownik. Tak naprawdę to przyszedłem na chwilę ponieważ chciałem dorobić na studiach. I tak pracuję już 14 lat, a od 5 lat szefem moim jest Piotr Krajewski.

McDonald's stawia na franczyzę. Będzie ona rozwijana jak również ma ambitne plany  dla młodych konsumentów, którzy zadaniem dyrektora Kłapy chcą być traktowani indywidualnie. Zmieniane będą produkty i składniki. Więcej będzie produktów na bazie pieczywa pełnoziarnistego. Są przygotowywane na świeżo.

Zaprezentowany został w restauracji nowy system obsługi, nowinki technologiczne i zamówieniowe, co będzie generowane przez elektroniczne kioski. Przedstawiono ofertę produktową, która się bardzo zmienia. W ostatnich dniach zostały wprowadzone produkty – nowalijki. Zaproszeni dziennikarze mieli znakomitą okazją do obejrzenia zaplecza. 

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo nWloclawek.pl




Reklama
Wróć do